Skip to main content

[El Masnou Viu 163] Fem Masnou en contra del model de zona verda del govern municipal

 Carme Baños

En totes les ocasions en que s’ha tractat el tema del aparcament regulat de vehicles al nostre municipi des del 2022, Fem Masnou ha votat en contra del model proposat pel govern municipal, format per ERC, PSC i Comuns, per vàries raons:

Tenint en compte el tema de l’emergència climàtica (que el propi govern apunta per justificar el seu projecte), nosaltres creiem que la millor política per reduir l’ús del cotxe privat és millorar el transport públic. Per aquest motiu des de Fem Masnou hem proposat la gratuïtat del bus urbà i fer una segona línia, propostes a les que el govern municipal s’ha oposat. També creiem prioritari l’establiment de busos exprés cap a Barcelona o la millora del servei de Rodalies, polítiques que no són competència municipal, però sí ho són d’institucions on governen els mateixos partits que conformen el govern municipal.

Des de Fem Masnou apostem decididament pel petit comerç de proximitat, totes les persones expertes en el tema coincideixen en el fet que per reduir els desplaçaments en cotxe cal que cada barri disposi d’aquest teixit comercial, objectiu del qual ens allunya el model de zona verda d’ERC i el PSC i Comuns on aquest comerç ha de competir amb zones amb aparcament gratuït com la Plaça de les Dones o centres comercials allunyats del poble amb facilitats per aparcar.

I si ens centrem en la proposta concreta de la “zona verda” d’aparcament, el posicionament de Fem Masnou ha estat des del principi, fer una única zona gratuïta per a tots els veïns i veïnes.

Durant el procés d’aprovació el govern ha portat a votació documents incomplets on faltaven parts rellevants dels mateixos com, per exemple, la delimitació i distribució de les zones afectades per aquesta zona verda, i al passat ple de juny va portar la resolució d’unes al·legacions a la zona d’aparcament, que ja havien estat comunicades a la ciutadania molt abans de presentar-les als grups municipals de l’oposició.

Malgrat que aquestes pràctiques estiguin dins la legalitat, i el govern s’escudi en una majoria absoluta, aquesta manera de fer té poca legitimitat democràtica i en el fons, mostra una manera d’actuar menystenint als representants de l’oposició i de retruc a la meitat de la població del Masnou, malauradament aquesta és una pràctica habitual d’aquest govern, tal  com hem denunciat en repetides ocasions des de Fem Masnou.